- UNDER JUL OCH NYÅR HAR VI LÄNGRE LEVERANSTID
- FRI FRAKT VID BESTÄLLNING ÖVER 500 KR
- TEL 020 - 103141 • INFO@KOCKUMSJERNVERK.SE
Pontus Karéns smörstekta rödingtoast
Smörstekt rödingtoast med chipotlecreme och rostad majsröra
Du behöver för 2 personer
2 st rejäla skivor foccacia
2 st rödingfiléer
Massa smör
Salt & peppar
Chipotlecremé
1 msk majonnäs
1 tsk chipotle paste
1 tsk sambal oelek
1 msk cremé fraiche
Rostad majsröra
2 små burkar med majs
2 tsk salt
1 vitlök kingsolo
ca 1 dl rapsolja
Chiliinlagd vitlök & fänkål
1/2 röd chili
1/2 fänkål
1 vitlök kingsolo
2 msk rapsolja
Garnityr
Färsk persilja
1 bit Le gruyére AOP ost
Gör så här hemma innan du beger dig ut
Rostad majsröra
1. Sätt ugnen på 225'C
2. Häll av majsen och skala vitlöken
3. Lägg majs + vitlök i en ugnsform Krydda med salt & rippla över lite rapsolja. Kör i ugnen i 15 minuter.
4. Ta ut majsen och lägg i en mixer.
5. Mixa medan du häller i en svag stråle med olja till du får en slät röra
Chipotlecremé
1. Blanda majonnäs, cremé fraiche, chipotle paste & sambaloelek. Smaka av med salt & peppar.
Chiliinlagd vitlök & fänkål
1. Skiva vitlöken, chilin och fänkålen i super tunna skivor.
2. Blanda med matolja & packa med dig!
Gör så här ute
1. Rosta av ditt foccaciabröd med massa smör!
2. Smörstek rödingen ganska hårt på skinnsidan (glöm inte att skära ett par snitt i skinnet, se video). Smaka av med lite salt & peppar + lite av oljan från chilivitlöken. Montera mackan & toppa med massa hårdost!